Υπηρεσίες

Σχολή Γονέων

Σχολή Γονέων

Οι απαιτήσεις της σύγχρονης κοινωνίας επιβάλλουν την αναβάθμιση του γονεϊκού ρόλου και της γονεϊκής λειτουργίας έτσι ώστε οι γονείς να μπορούν  να κατανοήσουν καλύτερα το παιδί και να ανταποκριθούν στις ιδιαίτερες ανάγκες του. Κύριος στόχος των προγραμμάτων που απευθύνονται σε γονείς  είναι να βοηθηθούν να αντιμετωπίζουν τις διάφορες ψυχοπιεστικές καταστάσεις που συμβαίνουν στη ζωή τους, να ξεχωρίζουν τις δικές τους παιδικές εμπειρίες από τις ανάγκες και τις δραστηριότητες του παιδιού και να αναγνωρίζουν και να διαφοροποιούν τις γονεϊκές δυσκολίες που προέρχονται από το παρελθόν τους από τις δυσκολίες που προέρχονται από τη τρέχουσα σχέση και από τις δυσκολίες του παιδιού. 

Από έρευνες και αξιολογήσεις προγραμμάτων για γονείς, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, έχει αποδειχτεί πως είναι εφικτό οι γονείς να διδαχτούν νέες δεξιότητες επικοινωνίας με τα παιδιά τους. Οι γονείς χαίρονται ιδιαίτερα όταν μαθαίνουν νέες δεξιότητες, οι οποίες τους βοηθούν να υποστηρίζουν καλύτερα τα παιδιά στο μεγάλωμά τους. Στόχος αυτών των προγραμμάτων είναι οι γονείς να αποκτήσουν μεγαλύτερη ενημερότητα για την επίδραση των συναισθημάτων, μεγαλύτερη ικανότητα ελέγχου του θυμού και των φωνών στα παιδιά, αναγνώριση της σημασίας φροντίδας του εαυτού προκειμένου να φροντίσουν και τα παιδιά τους, μεγαλύτερη ειλικρίνεια στην επικοινωνία συναισθημάτων, ικανότητα να σταματάνε και να σκέφτονται, νοιάξιμο, μοίρασμα, εμπιστοσύνη, δέσιμο, φιλία, υποστήριξη, ηρεμία μετά το μοίρασμα βαθιών συναισθημάτων.

 «Όταν οι γονείς και τα παιδιά μαθαίνουν να είναι ανοιχτοί και ειλικρινείς μεταξύ τους, δεν είναι πια “ξένοι στο ίδιο σπίτι”… οι γονείς μπορούν να έχουν τη χαρά να είναι γονείς ενός πραγματικού προσώπου και τα παιδιά να έχουν την ευτυχία να έχουν πραγματικά πρόσωπα ως γονείς.»  Gordon, 2009

Για το επόμενο σεμινάριο δηλώστε συμμετοχή έγκαιρα.

Θεματολογία:

Y  Επικοινωνία και Διαπροσωπικές Σχέσεις,

Y  Παιδιά και Όρια,

Y  Ο Μύθος του Τέλειου Γονιού,

Y  Αναπτύσσοντας/ βελτιώνοντας τις διατροφικές συνήθειες

Y  Ο ρόλος του Πατέρα στη διαμόρφωση της προσωπικότητας του παιδιού,

Y  Μεγαλώνοντας ένα Παιδί με Υψηλή Αυτοεκτίμηση,

Y  Πρακτικές συμβουλές για την αντιμετώπιση καθημερινών καταστάσεων

Y  Η Συμβολή της Τρίτης Ηλικίας στη Σύγχρονη Οικογένεια,

Y  Αντιμέτωποι με την… «ΚΡΙΣΗ»,

Y  Απώλεια: Η συνάντηση μ’ έναν καινούριο εαυτό

 

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: κύκλος 10 δίωρων συναντήσεων

ΠΟΤΕ: 1 φορά την εβδομάδα

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 130€

Για το επόμενο σεμινάριο δηλώστε συμμετοχή έγκαιρα. 

 

ΔΕΙΤΕ επίσης το κανάλι μας και τα σχετικά βίντεο με θέμα την Γονεϊκότητα που έχουμε ετοιμάσει και μπορεί να σας φανούν χρήσιμα.

 

Για να λαμβάνεται τακτικά τα νέα μας, κάνετε την εγγραφή εδώ

 

Date

31 Αυγούστου 2017

Categories

Συμβουλευτική, Εκπαίδευση, Ψυχοθεραπεία

Εντελέχεια

Το Εντελέχεια είναι ένας «πολυχώρος» με κατεύθυνση προς την απόκτηση ποιότητας ζωής, ψυχικής ανάτασης, σωματικής υγείας και ευεξίας και προς την ανάπτυξη υγιών διαπροσωπικών σχέσεων, επαφής, αυτογνωσίας.

Τι νέο υπάρχει

16 Ιουλίου 2019

Newsletter

Οι δράσεις μας και οι υπηρεσίες μας θα ανανεώνονται και θα εμπλουτίζονται. Θα χαρούμε να μείνετε κοντά μας!