Καθημερινές Συμβουλές

Διαλογισμός - Συνειδητή Διατροφή

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Πότε:

Κάντε αυτόν το διαλογισμό σε εβδομαδιαία βάση, ιδιαίτερα αν έχετε πρόβλημα υπερτροφίας και περιττού βάρους.

 

Προετοιμασία:

Γράψτε τους τρόπους με τους οποίους δεν τρέφεστε συναισθηματικά, είτε από τον εαυτό σας είτε από τους άλλους.

 

Άσκηση:

1)     Καθίστε σ’ ένα μαξιλάρι ή σε μια καρέκλα με όρθια πλάτη σε ένα ήσυχο, απομονωμένο μέρος. Αν θέλετε ανάψτε κερί και λιβάνι.

2)  Σκεφτείτε πως νιώθατε ακριβώς  πριν από την τελευταία φορά που φάγατε υπερβολικά. Ακόμη κι αν τότε το απωθήσατε, αναρωτηθείτε τι αισθανθήκατε. Αν αισθανθήκατε θλίψη, μοναξιά, θυμό ή φόβο, νιώστε το συναίσθημα γι’ ακόμη μία φορά, ή νιώστε το σαν να είναι η πρώτη φορά. Προχωρήστε βαθύτερα και αναρωτηθείτε τι προκάλεσε το συναίσθημα. Ίσως φοβάστε ότι δε θα αποκτήσετε ποτέ ένα σύντροφο ή σας στεναχωρεί ο σύντροφος που έχετε, επειδή δεν επικοινωνεί μαζί σας. Θα μπορούσε να είναι πόνος από την παιδική σας ηλικία. Δώστε χρόνο. Σκεφτείτε.

3)  Τώρα, φανταστείτε άλλους τρόπους, αντί του φαγητού, με τους οποίους θα μπορούσατε να είχατε βοηθηθεί. Θα μπορούσατε να είχατε αποδεχθεί τα συναισθήματά σας, να τα είχατε γράψει στο ημερολόγιο σας, να είχατε κάνει ένα ζεστό μπάνιο ή να είχατε γράψει ένα γράμμα για να το δώσετε αργότερα στον απόμακρο σύντροφό σας. Ότι και να σας έρχεται στο νου μην το απομακρύνεται. Ακούστε. Κάτι έχει να σας πει.

4)   Νιώστε την αίσθηση που θα είχατε, αν ικανοποιούσατε τις πραγματικές σας ανάγκες. Αναπνεύστε βαθιά για μερικά λεπτά, κρατώντας αυτή την αίσθηση στο μυαλό σας. Τελειώστε το διαλογισμό σας, όταν είστε έτοιμοι.

 

Αυτός ο διαλογισμός σας βοηθά να θεραπεύσετε τα αίτια που κρύβονται πίσω από αυτήν την ανάγκη υπερτροφίας και να μάθετε να «τρέφετε» το σώμα και την ψυχή σας με σωστότερο τρόπο.

Οφέλη:

·        Υποβοηθά την απώλεια βάρους

·        Βοηθά να υποκαταστήσετε το φαγητό με την κατάλληλη τροφή

·        Ισορροπεί τη σχέση με το φαγητό 

 

 

Εντελέχεια

Το Εντελέχεια είναι ένας «πολυχώρος» με κατεύθυνση προς την απόκτηση ποιότητας ζωής, ψυχικής ανάτασης, σωματικής υγείας και ευεξίας και προς την ανάπτυξη υγιών διαπροσωπικών σχέσεων, επαφής, αυτογνωσίας.

Τι νέο υπάρχει

16 Ιουλίου 2019

Newsletter

Οι δράσεις μας και οι υπηρεσίες μας θα ανανεώνονται και θα εμπλουτίζονται. Θα χαρούμε να μείνετε κοντά μας!