Εκδηλώσεις

Το Εσωτερικό μου Παιδί - 1ο μέρος "Γνωριμία"

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

13 Απριλίου 2019

Το Αιώνιο Παιδί και το Σενάριο Ζωής


Από τα πρώτα χρόνια της ζωής του ο άνθρωπος καλείται να αντιμετωπίσει την πρόκληση της διερεύνησης του περιβάλλοντος, του εαυτού του και της αλληλεπίδρασης αυτών των δύο. Προσπαθεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες του, να προσδιορίσει τον εαυτό του, να γίνει αποδεκτός και βρει μια θέση μέσα στο σύνολο, μια πανανθρώπινη ανάγκη που μεταλλάσει τη ζωή από μια κατάσταση ύπαρξης, σε μια διαδικασία του γίγνεσθαι .


Η ζωή από τη φύση της είναι γεμάτη απαιτήσεις και η πολυπλοκότητά της απαιτεί μια σειρά από δεξιότητες και ικανότητες, στις οποίες θα χρειαστεί ο άνθρωπος να εκπαιδευτεί και να αναπτύξει προκειμένου να αντιμετωπίσει την καθημερινότητα. Για τους περισσότερους ανθρώπους η παιδική ηλικία δεν είναι απαλλαγμένη από αρνητικές καταστάσεις και περιορισμούς που επιβάλλονται από γονείς, φροντιστές ή κοινωνικούς περιορισμούς . Τα παιδιά, αρκετά συχνά, δεν αντιμετωπίζονται, ούτε γίνονται ευπρόσδεκτα στη ζωή σαν αυτό που πραγματικά είναι: μοναδικές ψυχές, με εξαιρετικές αρετές και ξεχωριστή οντότητα.


Σε μια προσπάθεια βιολογικής και συναισθηματικής επιβίωσης το παιδί που όλοι υπήρξαμε, διαμορφώνει συγκεκριμένες εικόνες για τον εαυτό του, το περιβάλλον και τη ζωή, που σταδιακά γίνονται εφαλτήρια για να συνεχίσει κανείς την πορεία του και καθορίζουν ή τουλάχιστον επηρεάζουν σημαντικά τη μετέπειτα εξέλιξη του ατόμου, καθώς γύρω από αυτές πλάθεται το «σενάριο ζωής» του.

 

Όσα χρόνια κι αν περάσουν, αν μια αυτογνωσιακή αναζήτηση δεν διακόψει αυτήν την αέναη επανάληψη, το Αιώνιο Παιδί μέσα μας, συνεχίζει συνειδητά ή υποσυνείδητα, να διαβάζει και να ακολουθεί τον ίδιο χάρτη, εκδραματίζει το ίδιο σενάριο, επαναλαμβάνει πάλι και πάλι τις ίδιες εμπειρίες, καταστάσεις, σχέσεις κλπ.


Το να γνωρίσουμε αυτό το παιδί είναι μια ευλογία, μια μοναδική ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με ένα πολύτιμο κομμάτι του εαυτού μας, να επανεξετάσουμε μαζί τις βασικές αξίες της Ζωής, να ξαναγράψουμε συνειδητά πια το σενάριο Ζωής που μας εξυπηρετεί καλύτερα και να συνδεθούμε με την πηγαία χαρά, δημιουργικότητα και αγάπη που κρύβει στην τρυφερή του καρδιά.


Αυτό το εργαστήριο είναι το 1ο Μέρος "Γνωριμία" της τριλογίας "Το Εσωτερικό μου Παιδί". Το κάθε μέρος είναι αυτοτελές. Μπορείς να τα παρακολουθήσεις όλα ή όποιο Εσύ επιλέγεις.

Ακολουθούν:

2ο Μέρος: "Ανάπτυξη"

3ο Μέρος: "Μαγεία"ΠΟΤΕ: Σάββατο 13 Απριλίου 2019

ΩΡΕΣ: 12:00 - 20:00

ΚΟΣΤΟΣ: 60€ (στη τιμή δεν συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ)

ΕΓΓΡΑΦΗ: Για την κατοχύρωση της συμμετοχής είναι απαραίτητη η προκαταβολή των 30€ . Στην περίπτωση ακύρωσης μιας εβδομάδας πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του εργαστηρίου, η προκαταβολή δεν επιστρέφεται.

ΤΡΟΠΟΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ: μετρητοίς στα γραφεία καθημερινά ή με την κατάθεση στο λογαριασμό.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο 2414003141 ή στο 6970420110

Λίγα λόγια για την ΕκπαιδεύτριαΗ Έφη Κονταξή είναι Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, ΒΑ Integrated Counseling, Middlesex University London, Πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Συντονίστρια Συστημικών Αναπαραστάσεων, Συντονίστρια Ομάδων Προσωπικής Ανάπτυξης, Hatha - Prana Yoga and Meditation Instructor. Έχει παρακολουθήσει πλήθος επαγγελματικών εκπαιδεύσεων και επιμορφώσεων, μεταξύ των οποίων Θεραπεία τραύματος/σοκ και αρχές σωματικής ψυχοθεραπείας Bodynamic – Somatic Psychology and Analysis, Ατομική και Ομαδική Συστημική Αναπαράσταση, EFT, Phych-K, Neuro-Imaginative Gestalting, Art Therapy, Hypnotherapy, Body Mirror System of Healing και πολλά άλλα.

Έχει δημιουργήσει στην Αθήνα τον χώρο προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης "Η Τέχνη του Ζην", με σκοπό όλο και περισσότεροι άνθρωποι να έρχονται, με διάφορους τρόπους και τεχνικές, σε επαφή με τη σκέψη-βίωμα ότι

"Η επιβίωση είναι ένστικτο, αλλά η Ζωή είναι Τέχνη! "Συνδυάζοντας γνώσεις και εμπειρίες από τη μακρόχρονη ενασχόλησή της με την προσωπική ανάπτυξη και την αυτογνωσία, έχει δημιουργήσει και έχει διδάξει στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις σειρά βιωματικών-εκπαιδευτικών σεμιναρίων αυτογνωσιακού ενδιαφέροντος, όπως* Συναισθήματα - Οι γνωστοί μας άγνωστοι

* Αποτελεσματική Επικοινωνία

* Ενεργειακή αυτογνωσία

* Δημιουργικός Οραματισμός

* Μητέρα-Γείωση, Πατέρας-Απογείωση

* Το Τραγούδι της Ζωής (με διάφορα κεφάλαια όπως το Τραγούδι της Ευμάρειας, το Τραγούδι του Έρωτα, το Τραγούδι της Ευεξίας και άλλα)Είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής

Εντελέχεια

Το Εντελέχεια είναι ένας «πολυχώρος» με κατεύθυνση προς την απόκτηση ποιότητας ζωής, ψυχικής ανάτασης, σωματικής υγείας και ευεξίας και προς την ανάπτυξη υγιών διαπροσωπικών σχέσεων, επαφής, αυτογνωσίας.

Τι νέο υπάρχει

16 Ιουλίου 2019

Newsletter

Οι δράσεις μας και οι υπηρεσίες μας θα ανανεώνονται και θα εμπλουτίζονται. Θα χαρούμε να μείνετε κοντά μας!