Εκδηλώσεις

(ΣΧ) Έχεις & (ΣΥΝ) Αισθήματα

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Μεγαλώνοντας μάθαμε πως για να πορευτείς μπροστά και να κατακτήσεις όσα θέλεις είναι αναγκαίο (ΠΡΕΠΕΙ), να χρησιμοποιείς το Μυαλό σου/ τη Λογική σου.

Τα (+)αισθήματα πρέπει να τα «παγώσεις», να μην είσαι τόσο «ευαίσθητος/η», αλλά «Σκληρός/ή», «Δυνατός/ή». Αν είσαι ευαίσθητος/η θα σε εκμεταλλευτούν οι άλλοι και θα πληγώνεσαι.  Η Ευ - ΑΙΣΘΗΣΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ, ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΕΥΑΛΩΤΟ. Μην σκέφτεσαι τους άλλους αλλά μόνο εσένα!

Αν αφιερώσεις λίγα λεπτά και αναπολήσεις τα παιδικά, εφηβικά χρόνια σου θα δεις πως υπάρχουν στιγμές που κάποιος «Μεγάλος» από τον περίγυρο σου πχ  ο δάσκαλος, ο πατέρας, η μητέρα, ο παππούς, η γιαγιά, ο θείος, η θεία σου είπαν πως για να πας μπροστά μην είσαι ευαίσθητος, γίνε σκληρός για να αντέξεις, η ζωή είναι Σκληρή και Αδυσώπητη, με αυτούς που είναι ευαίσθητη και συναισθηματικοί.

Επομένως, «χτίσαμε» την προσωπικότητα μας και το χαρακτήρα μας, ώστε να είναι «σκληρός» και να μην βλέπει τα (συν) αισθήματα.

Η  Λογική γίνεται πιο ισχυρή με την πάροδο των χρόνων και των βιωμάτων μας, που στον δρόμο που λέγεται Ζωή, κάθε στιγμή και κάθε βίωμα έχει να μας προσφέρει και χαμόγελα και δάκρυα και μαθήματα.

Όταν η Λογική/Σκέψη/ Μυαλό δεν επικοινωνεί με τα Συναισθήματα μας, ξεκινάει ένα μονόδρομο και μονόχρωμο ταξίδι.

Η συνεχόμενη καταπίεση και αποξένωση από αυτά που νιώθουμε από τα (Συν) Αισθήματα , οδηγούν συχνά σε ξεσπάσματα σωματικά (ψυχοσωματικά) εκτόνωσης των όσων εδώ και πολύ καιρό καταπιέσαμε. Όπως  έντονους πόνους στο στομάχι, έντονους πονοκεφάλους, έντονο αίσθημα ανικανοποίητου και παθητικής στάσης.  

Αυτά δεν χρειάζεται να γίνουν αντιληπτά αμέσως, διότι οι μηχανισμοί που αναπτύξαμε με τον καιρό, δεν είναι σε θέση να αναγνωρίσουν αυτές τις μικρές δυσλειτουργίες και τα κενά που υπάρχουν, καθώς η λογική μας δεν είναι σε θέση να εξηγήσει και να δώσει «λύσεις» σε αυτά που βιώνει το σώμα μας (ψυχοσωματικά συμπτώματα).

Η λύση αν την ονομάσουμε έτσι, είναι να δώσουμε σιγά σιγά το χώρου που χρειάζεται στα (Συν)Αισθήματα μας.

Κανένα (Συν)αίσθημα δεν είναι «καλό» ή «κακό».  Από το καθένα ξεχωριστά μπορούμε να μάθουμε και να πάρουμε πολλά πράγματα.

Η θλίψη δίνει βάθος. Η χαρά δίνει ύψος. Η θλίψη δίνει ρίζες. Η χαρά δίνει κλαδιά. Η χαρά είναι σαν ένα δέντρο που σκαρφαλώνει στον ουρανό. Η θλίψη είναι σαν ρίζες που προσπαθούν να φτάσουν στον πυρήνα της γης. Και τα δύο είναι απαραίτητα. Και όσο πιο ψηλό είναι το δέντρο, τόσο πιο βαθιές είναι οι ρίζες του. Στην πραγματικότητα πάντα βρίσκονται σε αναλογία αυτά τα δύο και αυτό είναι η ισορροπία.”
~Osho

 

Θα δεις με τα ίδια σου τα μάτια πως η Επαφή με τον Εαυτό σου, είναι Θαυμάσια.

Η λογική και τα  (+)Αισθήματα λειτουργούν καλύτερα όταν είναι σε Ισορροπία.

Ομιλήτρια:

Αποστολία Ευρ. Χαρμάνη ΜΑ, ΜSc, Ph.D©

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας- Συνθετική Ψυχοθεραπεύτρια

Υποψήφια Διδάκτωρ Ειδικής Παιδαγωγική, Ειδική Παιδαγωγό,

Σύμβουλος Σταδιοδρομίας & Επαγγελματικού Προσανατολισμού

 

ΠΟΤΕ: Τρίτη 20/02/2018

ΩΡΕΣ: 19:00 – 20:30

ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Εντελέχεια, Παναγούλη 12, 3ος όροφος, Λάρισα

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Δωρεάν

 

ΔΕΙΤΕ επίσης το κανάλι μας και τα βίντεο που έχουμε ετοιμάσει και μπορεί να σας φανούν χρήσιμα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνιση επικοινωνήστε μαζί μας καθημερινά στο 2414003141.

 

Για να λαμβάνεται τακτικά τα νέα μας, κάνετε την εγγραφή εδώ.  

Εντελέχεια

Το Εντελέχεια είναι ένας «πολυχώρος» με κατεύθυνση προς την απόκτηση ποιότητας ζωής, ψυχικής ανάτασης, σωματικής υγείας και ευεξίας και προς την ανάπτυξη υγιών διαπροσωπικών σχέσεων, επαφής, αυτογνωσίας.

Τι νέο υπάρχει

16 Ιουλίου 2019

Newsletter

Οι δράσεις μας και οι υπηρεσίες μας θα ανανεώνονται και θα εμπλουτίζονται. Θα χαρούμε να μείνετε κοντά μας!