Διαχείριση άγχους εξετάσεων

Διαχείριση άγχους εξετάσεων

Η εποχή των εξετάσεων, είτε πρόκειται για πανελλήνιες ή ακόμα και για ενδοσχολικές, αποτελεί μια αρκετά στρεσογόνονο περίοδο για τους περισσότερους μαθητές. Το άγχος βέβαια, σε φυσιολογικά επίπεδα μπορεί να αποτελέσει πηγή δημιουργικότητας και έμπνευσης, ωστόσο η ύπαρξη του σε επίπεδα υψηλότερα του επιτρεπτού μπορεί να επιφέρει καταστροφικά αποτελέσματα.                             

Το άγχος αυτό πηγάζει συνήθως από αρνητικές σκέψεις σχετικά με την αποτυχία στις εξετάσεις και την απογοήτευση γονέων και φίλων. Η ύπαρξη αυτών των σκέψεων είναι που μπορεί να οδηγήσει όντως το μαθητή στην αποτυχία καθώς δεν είναι σε θέση να αποδώσει στο 100% των δυνατοτήτων του. Για το λόγο αυτό η καλύτερη προετοιμασία πριν τις εξετάσεις είναι η διαχείριση του άγχους και η αλλαγή του τρόπου με τον οποίο γονείς και μαθητές  αντιμετωπίζουν αυτές!!

Υπάρχει ένας ακόμη σημαντικός σύμμαχος στη «μάχη» των εξετάσεων: Η ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Μια πλήρης και ισορροπημένη διατροφή θα βοηθήσει το μαθητή να είναι πιο υγιής και ισχυρός, έτσι ώστε να μπορεί να αποδώσει τα μέγιστα.

Date

23 Ιανουαρίου 2015

Categories

Ανθοθεραπεία, Συμβουλευτική, Ψυχοθεραπεία

Εντελέχεια

Το Εντελέχεια είναι ένας «πολυχώρος» με κατεύθυνση προς την απόκτηση ποιότητας ζωής, ψυχικής ανάτασης, σωματικής υγείας και ευεξίας και προς την ανάπτυξη υγιών διαπροσωπικών σχέσεων, επαφής, αυτογνωσίας.

Τι νέο υπάρχει

16 Ιουλίου 2019

Newsletter

Οι δράσεις μας και οι υπηρεσίες μας θα ανανεώνονται και θα εμπλουτίζονται. Θα χαρούμε να μείνετε κοντά μας!