Σεξουαλική δυσλειτουργία

Σεξουαλική δυσλειτουργία

Οι Σεξουαλικές Δυσλειτουργίες αποτελούν πολύ συχνό φαινόμενο στις μέρες μας και ταλαιπωρούν ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Παρ’ όλα αυτά θεωρούνται ταμπού, πράγμα το οποίο δυσχεραίνει την αντιμετώπιση τους καθώς τα άτομα που πάσχουν δυσκολεύονται να το παραδεχθούν ακόμη και στον ίδιο τους τον εαυτό. 

Πρόκειται για διαταραχές που δεν επιτρέπουν σ' ένα άτομο τη σεξουαλική ευχαρίστηση ή μερικές φορές ακόμη και την οποιαδήποτε σεξουαλική επαφή. Συνήθως αφορούν αναστολές φυσιολογικών αντιδράσεων -δηλαδή της φλεβικής διόγκωσης των σεξουαλικών οργάνων, της οργασμικής αντίδρασης ή και των δύο - που κάνουν την εμπειρία της σεξουαλικής δραστηριότητας τελικά δυσάρεστη. 

Οι Σεξουαλικές Δυσλειτουργίες είναι κοινά φαινόμενα και απαντούν σε ειδικούς τύπους θεραπείας του σεξ ή σε συνδυασμό θεραπείας του σεξ και ψυχοθεραπείας. 

Επίσης, οι περισσότεροι δεν συνδυάζουν την τροφή με το σεξ -εκτός αν αποτελεί συνέχεια ενός ρομαντικού δείπνου υπό το φεγγαρόφως. Η διατροφή, όμως, παίζει σημαντικό ρόλο στην ομαλή λειτουργία των αναπαραγωγικών οργάνων, ενώ μπορεί να συντελέσει στην επίτευξη των ανώτερων επιπέδων σεξουαλικής διάθεσης και ανταπόκρισης του οργανισμού.

Date

23 Ιανουαρίου 2015

Categories

Ανθοθεραπεία, Ψυχοθεραπεία

Εντελέχεια

Το Εντελέχεια είναι ένας «πολυχώρος» με κατεύθυνση προς την απόκτηση ποιότητας ζωής, ψυχικής ανάτασης, σωματικής υγείας και ευεξίας και προς την ανάπτυξη υγιών διαπροσωπικών σχέσεων, επαφής, αυτογνωσίας.

Τι νέο υπάρχει

16 Ιουλίου 2019

Newsletter

Οι δράσεις μας και οι υπηρεσίες μας θα ανανεώνονται και θα εμπλουτίζονται. Θα χαρούμε να μείνετε κοντά μας!