Τρίτη, 03 Οκτωβρίου 2017 21:30

Ας μιλήσουμε ανοιχτά (επιτέλους) για τις διατροφικές διαταραχές

Written by
Rate this item
(2 votes)
http://city.sigmalive.com/article/23845/milisoyme-anoihta-epiteloys-gia-tis-diatrofikes-diatarahes http://city.sigmalive.com/article/23845/milisoyme-anoihta-epiteloys-gia-tis-diatrofikes-diatarahes

 

Ένα θέμα που θα έπρεπε να μας αφορά όλους, και όχι από ενδεδειγμένη ευαισθησία, αλλά από βαθιά και ουσιαστική αλληλεγγύη και έγνοια απέναντι σε ανθρώπους που βιώνουν μια δυσβάσταχτη και πολλές φορές θανατηφόρα ασθένεια.
 

Ένα παιχνίδι του μυαλού με τη ζυγαριά και τον καθρέφτη, ένα σώμα-ναός των μεγαλύτερων φόβων και απογοητεύσεων. Ένα παιχνίδι που αρκεί ένας μόνο παίκτης, ανεξαρτήτως ηλικίας ή φύλου.

Η Christie Begnell από τα 20 της ξεκίνησε να σκιτσάρει τη σχέση της με την «Ana» και μέχρι τα 25 που είναι σήμερα, έχει φτιάξει πάνω από 60 έργα, που αφορούν τις διατροφικές διαταραχές. Στο βιβλίο της «Me and My ED», κάνει ξεκάθαρο πώς είναι να αναρρώνεις από κάτι τόσο δύσκολο.

Έχοντας δώσει και η ίδια μάχη με την κατάθλιψη, η τέχνη της έδειξε τον δρόμο του απεγκλωβισμού. Σκοπός της, είναι να ευαισθητοποιήσει όσο περισσότερο κόσμο γίνεται και φυσικά να θεραπεύσει εντελώς τον εαυτό της.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: city.sigmalive.com

Read 963 times Last modified on Τρίτη, 03 Οκτωβρίου 2017 21:54

Εντελέχεια

Το Εντελέχεια είναι ένας «πολυχώρος» με κατεύθυνση προς την απόκτηση ποιότητας ζωής, ψυχικής ανάτασης, σωματικής υγείας και ευεξίας και προς την ανάπτυξη υγιών διαπροσωπικών σχέσεων, επαφής, αυτογνωσίας.

Τι νέο υπάρχει

16 Ιουλίου 2019

Newsletter

Οι δράσεις μας και οι υπηρεσίες μας θα ανανεώνονται και θα εμπλουτίζονται. Θα χαρούμε να μείνετε κοντά μας!