Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2018 19:38

To χωριό της Αγάπης

Written by
Rate this item
(8 votes)

 

Μια φορά και έναν καιρό υπήρχε ένα χωριό που λεγόταν ΑΓΑΠΗ,  το χωριό αυτό είχε διάχυτη την αγάπη και η αγάπη ήταν παντού. Το χωριό είχε μια μοναδική ομορφιά και αφθονία σε όλα, λουλούδια, ζώα αλλά δεν είχε σπίτια και κατοίκους.

Με το που έφευγες από το χωριό, μπορούσες να δεις σπιτάκια μικρά και ζεστά, όμορφα στο μάτι, όσο απομακρυνόσουν από το χωριό τα σπίτια πλήθαιναν και ήταν μεγαλοπρεπή και επιβλητικά, αλλά απόμακρα μεταξύ τους. Ήταν φημισμένο το χωριό Αγάπη σε όλη την οικουμένη και πολλοί το επισκεπτόταν για να δούνε με τα ίδια τους τα μάτια την μοναδική ομορφιά και να πάρουν λίγη «Αγάπη» ώστε να την έχουν στην πόλη τους.

Κάποιοι επίδοξοι επισκέπτες  δεν άντεχαν τον μακρύ και δύσβατο δρόμο που έπρεπε να πορευτούν για να φτάσουν στο χωριό. Όσοι δεν άντεχαν τα παρατούσαν στα μισά του δρόμου και γυρνούσαν πίσω, θυμωμένοι, γεμάτοι ματαίωση, απόμακροι και μόνοι.  Κάποιοι στη σκέψη πως ο δρόμος είναι μακρύς και δύσκολος, δεν έκαναν την προσπάθεια να ξεκινήσουν και να βγουν από το σπίτι τους. Έμεναν  κλειδωμένοι, “κλειστοί”, φοβισμένοι για το άγνωστο στο άκουσμα πως ο δρόμος προς την Αγάπη είναι δύσβατος και για λίγους.

Όσοι λίγοι και “τολμηροί” κατάφερναν και έφταναν στο χωριό της Αγάπης,   κουρασμένοι και εξουθενωμένοι από τον δρόμο, δάκρυα χαράς και φόβου τους κατέκλυζαν. Κάποιο από αυτούς, ίσως κουρασμένοι και καταβεβλημένοι από το ταξίδι, δεν άντεχαν την ομορφιά και τη ζεστασιά που ανέβλυζε από το χωριό και έφευγαν δακρυσμένοι και γεμάτοι σε γνώσεις και εμπειρίες από το ταξίδι που έκαναν.

Στην αρχή βέβαια, ήταν θυμωμένοι και λυπημένοι, τότε ερχόταν η καλή νεραΐδα “Ο Χρόνος” και με το μαγικό της ραβδάκι φώτιζε τους ταξιδιώτες και έβλεπαν πως μπορεί να μην άντεξαν την πολλή ΑΓΑΠΗ, αλλά ήταν χαρούμενοι γιατί κέρδισαν τα δώρα από το ταξίδι. Έφευγαν από το χωριό Αγάπη αλλά ήξεραν, πως  μπορούν όταν το ήθελαν να ξανά πάνε και να πάρουν οτιδήποτε έχουν ανάγκη.

Όσοι λίγοι κατάφερναν να μπούνε στο χωριό, μαγευόντουσαν και ζούσαν στην Ουτοπία. Εκεί ο χρόνος σταματούσε και δεν ήθελαν να φύγουν από την Αγάπη. Χωρίς να το καταλάβουν γυρίζαν πίσω και ήταν φωτισμένοι, ζεστοί γεμάτοι αγάπη, και μετέφεραν την Αγάπη στους συνανθρώπους τους, στην οικογένειά τους, στους φίλους τους.

Ήξεραν πως δεν χρειάζεται να πηγαίνουν στο χωριό της Αγάπης, γιατί είχαν πάρει μαζί τους καρπούς από το χωριό της Αγάπης και αυτό το “φύτεψαν” μέσα τους και ο καρπός αυτός καρποφόρησε, άνθισε και βγάζει καρπούς ασταμάτητα και οι καρποί αυτοί μοιράζονται σε συνανθρώπους που ψάχνουν την αγάπη.

 

 

Το δίδαγμα του παραμυθιού είναι πως η αγάπη είναι εκεί που η ζεστασιά, η συντροφικότητα, το μοίρασμα, η επαφή συναντιούνται και δημιουργούν το πρόσφορο έδαφος ώστε να τη δεις, να τη γνωρίσεις.  Δεν χρειάζεται να ταξιδέψεις στα πέρατα του κόσμου, αρκεί να δεις μέσα σου και να αγαπήσεις τον εαυτό σου.

Η αγάπη είμαι μια αέναη δύναμη, η οποία κινείται πάνω από μας, κινείται διαρκώς, “είναι στον αέρα”, είναι γύρω μας και το βλέπουμε  όταν θέλουμε και έχουμε τα μάτια μας “ανοιχτά”.

Η αγάπη είναι τα πάντα, βρίσκεται παντού. Η αγάπη είναι μια, αλλά εκφράζεται με ποικίλους τρόπους. 

Εκφράζεται όπως ταιριάζει και έχει μάθει ο κάθε άνθρωπος.

Τα σποράκια της καρποφορούν και ταξιδεύουν όσο μακριά, χρειάζονται και ανθίζουν σύμφωνα με τις  ανάγκες και τις αντοχές  του «κήπου» στον οποίον φυτεύονται.

Η Αγάπη είναι παντού αρκεί να θελήσεις να πορευτείς στον δρόμο προς την αγάπη.

 

Έκανες το πρώτο βήμα, η συνέχεια είναι Μαγική και μόνο ΕΣΥ, μπορείς να τη δεις και να τη ζήσεις, Φτάνει να το θέλεις!

 

Read 1118 times Last modified on Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2018 16:13

Εντελέχεια

Το Εντελέχεια είναι ένας «πολυχώρος» με κατεύθυνση προς την απόκτηση ποιότητας ζωής, ψυχικής ανάτασης, σωματικής υγείας και ευεξίας και προς την ανάπτυξη υγιών διαπροσωπικών σχέσεων, επαφής, αυτογνωσίας.

Τι νέο υπάρχει

16 Ιουλίου 2019

Newsletter

Οι δράσεις μας και οι υπηρεσίες μας θα ανανεώνονται και θα εμπλουτίζονται. Θα χαρούμε να μείνετε κοντά μας!